Preview

Science. Innovations. Technologies

Advanced search

Analysis of processing whey and creation of perspective resource saving technologies

Abstract

Discussed statistics on the types and volumes whey produced in Russia. Defines the main directions of its processing, proposed a technology of innovative products based on whey.

About the Authors

Marina Sergeevna Zolotoreva
NCFU
Russian Federation


Ivan Alekseevich Evdokimov
NCFU
Russian Federation


Dmitry Nikolaevich Volodin
NCFU
Russian Federation


Vitaly Sergeevich Somov
NCFU
Russian Federation


References

1. Евдокимов И. А., Володин Д. Н., Бессонов А. С., Золоторева М. С., Поверин А.П. Реальные мембранные технологии // Молочная промышленность. 2010. № 1. С. 49–50.

2. Шипулин В. И., Евдокимов И. А., Слюсарев Г. В. Пищевые функциональные модули на основе деминерализованной молочной сыворотки // Молочная промышленность. 2009. № 12. С. 57–58.

3. Храмцов А. Г., Нестеренко П. Г. Технология продуктов из молочной сыворотки: учебное пособие. М.: ДеЛипринт, 2004.

4. Синельников Б. М., Храмцов А. Г., Евдокимов И. А., Рябцева С. А., Серов А. В. Лактоза и ее производные. СПб.: Профессия, 2007.

5. Молочная индустрия мира и Российской Федерации: ежегодник 2011 / Российский союз предприятий молочной отрасли; сост. С. А. Пластинин, В. Д. Харитонов, В. В. Лабинов. М.:, 2011.

6. Российский союз предприятий молочной отрасли // Бюллетень ММФ. 2010. № 446/2010.

7. Основные показатели сельского хозяйства в России в 2009 году. Продукция сельского хозяйства в 2009 году: URL: http://www.gks.ru/doc_2009/bul_dr/sxprod_2009.xls

8. Евдокимов И. А., Пермяков А. В., Дыкало Н. Я. Аспекты переработки подсырной соленой сыворотки // Переработка молока. 2010. № 2(124). С. 28–29.

9. Свириденко Ю. Я., Кравченко Э. Ф. Время менять стратегию // Переработка молока. 2010. № 2. С. 6–10.


Review

For citations:


Zolotoreva M.S., Evdokimov I.A., Volodin D.N., Somov V.S. Analysis of processing whey and creation of perspective resource saving technologies. Science. Innovations. Technologies. 2013;(1):37-44. (In Russ.)

Views: 64


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2308-4758 (Print)