Preview

Science. Innovations. Technologies

Advanced search

APPLICATION OF HACCP SYSTEM FOR DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY OF WHEY PERMEATE-BASED DRINK WITH ADDITION OF CLARIFIED STEVIA EXTRACT

Abstract

The adaptation of HACCP system for the production of whey permeatebased drink is examined. Basic critical control points of the drink manufacturing are determined.

About the Authors

Ivan Alekseevich Evdokimov
North Caucasus Federal University
Russian Federation


Marina Vladimirovna Skorokhodova
North Caucasus Federal University
Russian Federation


Lyudmila Aleksandrovna Gordienko
North Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. ТР ТС 033 / 2013 Технический регламент Таможенного союза «О безопасности молока и молочной продукции».

2. ГОСТ Р 51705.1-2001. Системы качества. Управление качеством пищевых продуктов на основе принципов ХАССП. Общие требования. Введ. 23.01.2001. М.: Стандартинформ, 2009. 12 с.

3. Дранкова Н. А., Сопин В. Ф. ХАССП в современной ситуации, после вступления России в таможенный союз и ВТО // Вестник Казанского технологического университета. Казань. 2013. Т. 6. № 6. С. 233-236.

4. Запорожский А. А., Касьянов Г. И., Мишкевич Э. Ю. К вопросу о системе менеджмента качества и безопасности пищевых продуктов // Техника и технология пищевых производств. Кемерово. 2013. № 4 (31). С. 17-21.

5. Лаухина Г. Г. О реализации технического регламента таможенного союза «О безопасности пищевой продукции» // Здоровье. Медицинская экология. Наука. Владивосток. 2013. Т. 52. № 2 (2-3). С. 12-14.

6. Смирнова Н. А., Пасько О. В. Применение принципов ХАССП при разработке технологии ферментированного сливочного биокорректора // Техника и технология пищевых производств. Кемерово. 2012. № 24. С. 132-137.


Review

For citations:


Evdokimov I.A., Skorokhodova M.V., Gordienko L.A. APPLICATION OF HACCP SYSTEM FOR DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY OF WHEY PERMEATE-BASED DRINK WITH ADDITION OF CLARIFIED STEVIA EXTRACT. Science. Innovations. Technologies. 2014;(1):111-117. (In Russ.)

Views: 20


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2308-4758 (Print)